Setmana de la pedra seca 2020

https://www.collaboraxpaisatge.cat/accio/agenda-setmana-de-la-pedra-seca/

Del 23 al 29 de novembre de 2020, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.Apropa’t al territori per conèixer aquesta joia de l’arquitectura rural i participa de la seva recuperació i divulgació!

Fa quatre anys, un grup de veïnes i veïns de Cervelló, interessats en el entorn natural i el passat agrícola del nostre municipi .vam iniciar la activitat de neteja, catalogació, recull fotogràfic i registre de barraques a Wikipedra.

Actualment en tenim 145 de catalogades, a més de pous, forns de calç, marges i altres construccions, i prop de 50 més localitzades.

Ens trobem semanalment per realitzar aquesta tasca, i col·laborem amb el Grup de Recerca de Cervelló en la difusió del nostre patrimoni, organitzant sortides populars, activitats escolars, exposicions i xerrades.

 

El passat octubre ens vam presentar al 3er Festival de Cinema Natura de Cervelló, amb dos mòbilfilms en els que volíem mostrar la nostra activitat, un d’ells, “Cuidant del passat”, va obtenir el premi al millor mòbilfilm 2020..

Ara, amb motiu de la Setmana de la Pedra Seca, volem aprofitar aquesta finestra virtual, que ens ha ofert l’organització, per presentar-lo a les nostres xarxes socials, i fer-ne difusió.

Des de Gaudim Cervelló – Grup de Recerca, agraïm aquesta oportunitat que ens ha donat l’entitat COL·LABORAxPAISATGE i ADRINOC

Veure vídeo:

https://drive.google.com/file/d/1PsFZ4spqrpmKzmIwBFzB4qOEDMs0Uvvf/view?usp=sharing

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
CategoriesGeneral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *